Promocija monografije Srednja škola Koprivnica – Četiri desetljeća obrazovanja medicinskih sestara

 

Promocija monografije Srednja škola Koprivnica – Četiri desetljeća obrazovanja medicinskih sestara

Dana 30.06.2015. u Koprivnici održana je promocija knjige: Srednja škola Koprivnica – Četiri desetljeća obrazovanja medicinskih sestara. Urednik monografije je Damjana Abou Aldana a autori tekstova su: Damjan Abou Aldan, Ružica Evačić, Marija Križić i Sanja Švarc Janjanin. O knjizi i radu škole su govorili: Ivan Pal, prof. zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Sanda Franković, prof. predsjednica Društva za povijest sestrinstva i Ksenija Ostriž, dipl.oec. ravnateljica Srednje škole Koprivnica te autori.

Iz recenzija

“ Autori monografije Četiri desetljeća obrazovanja medicinskih sestara  u Koprivnici dobri su poznavatelji školovanja sestara u ovome kraju. Istaknuti su i uspješni u stručnom i obrazovnom radu.

Monografija detaljno i točno opisuje polustoljetno razdoblje obrazovanja, odnosno Školu za bolničare, osnivanje škole za medicinske sestre sredinom 70 – tih te proteklih 20 godina kontinuiranog obrazovanja zdravstvenih kadrova u Srednjoj školi u Koprivnici. S obzirom na dugogodišnji radni staž u Medicinskom centru u Koprivnici, a posebice na poziciji nastavnice u medicinskoj školi, s posebnim sam zanimanjem analizirala opisana razdoblja, utvrdila njihovu točnost, a ponekad i emotivnu preciznost.” Marija Kučić, vms

Iva Vinduška

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail