Obilježavanje Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice

Podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara Srednja škola Bedekovčina provela je niz aktivnosti s ciljem obilježavanja 14-tog Europskog tjedna prevencije raka vrata materernice.

Aktivnosti su provedene s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, o cijepljenju protiv Humanog papiloma virusa (HPV-a) te brzi za vlastito zdravlje.

U Dječjem vrtiću Bedekovčina učenici 3. razreda smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege su kroz igru podučavali polaznike vrtića o zdravlju, osobnoj higijeni, pravilnoj prehrani te o prevenciji bolesti. Izradili su umjetne stručke mimoza te ih podijelili svakoj mami čije je dijete polaznik vrtića.

Osim Dječjeg vrtića aktivnosti se provodile u Srednjoj školi Bedekovčina, na području općine Bedekovčina i u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana gdje su učenici Medicinskog učilišta sa svojim nastavnicima u suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka građanima dijelili edukativne materijale, stručke mimoza i davali savjete o zdravlju.

Ksenija Mlinarić

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail