Webinar: SEKUNDE SPAŠAVAJU ŽIVOT

Obilježavanje Svjetskog dana higijene ruku (05.svibnja 2021.) od strane Društva za prevenciju i kontrolu infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS)

Globalna kampanja Svjetske zdravstvene organizacije (szo) „SAVE LIVES: Clean your hands“ pokrenuta je 2009. godine i obilježava se svake godine 5. svibnja (Svjetski dan higijene ruku).

Provedba navedene kampanje ima za cilj:

  1. održati globalnu promociju, vidljivost i održivost higijene ruku u zdravstvenoj zaštiti, te
  2. okupiti ljude (profesionalce i pučanstvo) u potpori poboljšanjaprovedbe higijene ruku širom svijeta.

Za Svjetski dan higijene ruku 2021. Svjetska zdravstvena organizacija poziva sve zdravstvene radnike i sve zdravstve ustanove da postignu i promiču učinkovite mjere higijene ruku na mjestu provedbe zdravstvene skrbi. Točka skrbi odnosi se na mjesto na kojem se spajaju tri elementa: pacijent, zdravstveni radnik i njega ili liječenje koje uključuje kontakt s pacijentom ili okolinom. Naime, higijenu ruku treba provoditi uvijek kad je to potrebno (u 5 specifičnih trenutaka) i na najučinkovitiji način (korištenjem prave tehnike s lako dostupnim proizvodima) na mjestu pružanja zdravstvene skrbi.

Stoga dana 05. svibnja 2021. u 15 sati Društvo za prevenciju i kontrolu infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi pri Hrvatskoj udruzi medicinskih sestara (HUMS) organizira u suradnji s ECOLAB Hrvatskom webinar na temu: SEKUNDE SPAŠAVAJU ŽIVOT, a gdje će predavanje održati Anja Trbovć Škar, licencirani predavač za higijenu ruku Svjetske zdravstvene organizacije iza kojeg slijedi panel diskusija eksperata iz područja kontrole infekcija.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu navedenom predaanju, te da sa nama obilježe ovaj globalno važan Dan!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail