Uskršnji posjet Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS-a), Volonterskog kluba Vrapci i studenata sestrinstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra

Hrvatska udruga medicinskih sestara je dana 10. travnja 2017. organizirala posjet zaposlenicima i štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Posjetu su se s radošću pridružili članovi volonterskog kluba „Vrapci“ kojeg čine nastavnici i učenici Škole za medicinske sestre Vrapče i studenti prve godine redovnog preddiplomskog studija sestrinstva s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

« od 3 »

Ispred ustanove dočekao nas je pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Željko Babić, mag.med.techn. koji nas je upoznao s radom ustanove i pokazao nam cijelu ustanovu upoznavši nas s osobljem i štićenicima. Volonteri i studenti sestrinstva imali su priliku upoznati način rada i aktivno sudjelovati u brizi za djecu.

Na sastanku sa zamjenikom ravnatelja Ivanom Šoštarčićem, pomoćnikom ravnatelja za sestrinstvo Željkom Babićem i voditeljem Jedinice za kvalitetu Tomislavom Sarićem upoznali smo ih s radom naše Udruge i dogovorili osnivanje podružnice HUMS-a. Želja nam je da se članovi HUMS-a, volonteri kluba „Vrapci“ i studenti sestrinstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta upoznaju i aktivnije uključe u volontiranje. Prilikom ovog posjeta pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo bolnice upoznao nas je s planovima za izgradnju nove bolnice, jer je prostor u kojem se trenutno nalazi bolnica neadekvatan i u svom radu susreću se s problemima.

Predsjednica HUMS-a Tanja Lupieri zahvalila se mogućnosti posjete bolnici i predložila daljnju suradnju. Objasnila je posjetu kao rezultat inicijative člana HUMS-a Filipa Matijašeca. Posebno se zahvalila i poželjela sve najbolje osoblju koje s ljubavlju, predano i nesebično radi s teško oboljelom djecom. Ono što im oni pružaju su najvažnije stvari, a to su sigurnost, ljubav, prihvaćanje i ohrabrivanje. Predsjednica Volonterskog kluba „Vrapci“ Mirjana Kozina predložila je daljnju suradnju s Volonterskim klubom „Vrapci“.

Teško je pronaći riječi za ljubav i brigu koju iskazuju zaposlenici i volonteri prema dječici o kojoj se brinu.

Naši volonteri i studenti šarenim balonima izmamili su osmijeh na lica djece, a njihovi osmjesi duboko su nas dirnuli.

Želimo im sretan i blagoslovljen Uskrs!

Tanja Lupieri

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail