Obilježavanje Svjetskog dana siromaha

Povodom Svjetskog dana siromaha Društvo medicinskih sestara i tehničara školske i sveučilišne medicine HUMS-a i NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ uručili su donaciju Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb, 16. studenoga – Povodom Svjetskog dana siromaha, Društvo medicinskih sestara i tehničara školske i sveučilišne medicine organizirali su se i učinili jedno plemenito djelo. Naime, prikupili su donacije za Caritas Zagrebačke nadbiskupije, a koje će biti proslijeđene najpotrebnijima u gradu Zagrebu. Iako je Zavod kao ustanova u jeku borbe protiv epidemije koronavirusa, njihovi zaposlenici su svjesni koliko je epidemija pogoršala neimaštinu te produbila postojeće razlike u društvu. Stoga su prikupili neophodne higijenske potrepštine i trajne prehrambene proizvode kako bi olakšali život sugrađanima zatečenim nepovoljnom životnom situacijom.

Neumorni djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, unatoč brojnim neprospavanim noćima i naporima koje ulažu u suzbijanje širenja COVID-19 infekcije, napravili su još jedan iskorak u svojem plemenitom radu. Ovoga puta međusobno su se organizirali te prikupili neophodne higijenske potrepštine i trajne prehrambene proizvode, koji će se donirati najugroženijim sugrađanima.

Epidemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet produbila je strahove od neimaštine i gubitka posla za veliku većinu građana diljem svijeta. Upravo su zdravstveni djelatnici bili ti koji su prvi pružili ruku svim oboljelima, kako bi im pomogli da što prije ozdrave, ali i pružili utjehu kako bi što prije prebrodili trenutke straha i neizvjesnosti. Borba protiv epidemije još nije završena, a hrabri zdravstveni djelatnici nesebično nastavljaju razmišljati i djelovati kako pomoći zajednici u kojoj žive.

Predsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara školske i sveučilišne medicine

Bacc.med.techn. Enida Sičaja

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail