Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva

Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva!

Dana 7. svibnja 2016 god. od 9-12 sati na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu, Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS) obilježila je Međunarodni dan sestrinstva.

Medicinske sestre i tehničari, članovi HUMS-a u suradnji s učenicima i nastavnicama stručnih predmeta Škole za medicinske sestre Vrapče i volonterskim klubom „Vrapci“, proveli su akciju mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi i BMI zainteresiranim građanima uz savjetovanje o zdravom načinu života, nudeći pisane materijale, prirodnu izvorsku vodu i jabuke. Na kraju događanja, šetnjom kroz park Zrinjevac, u kojoj je sudjelovala zamjenica gradonačelnika gospođa Vesna Kusin, predstavnica Gradskog ureda za zdravstvo dr. Mirna Kondres, predstavnik Saveza slijepih i svi sudionici akcije zajedno s građanima, ukazalo se na važnost svakodnevnog kretanja. Koncertom na otvorenom počastio nas je pijanist, skladatelj i orguljaš Vitomir Ivanjek na „Lutajućem klaviru“

U akciji je sudjelovalo 134 građana kojima je izmjeren krvni tlak, šećer u krvi i indeks tjelesne mase. Nakon mjerenja zamolili smo građane da nam daju svoje mišljenje/ocjenu ovakve prigodne akcije. Od ukupnog broja sudionika 109 ih je odgovorilo na naša pitanja i ocijenilo akciju ocjenom 4,85. Ukupno 50% anketiranih građana koji su pristupili akciji odgovorilo je da im se sve sviđa, a 27% je istaknulo ljubaznost medicinskih sestara. Naši sugrađani predlažu (47%) više ovakvih akcija i dolazak u druge gradske četvrti. Građani su dobili rezultate mjerenja u pisanom obliku, a ovisno o izmjerenim rezultatima i preporuku za posjet liječniku obiteljske medicine, te čašu vode i jabuku za šetnju parkom Zrinjevac.

Zahvaljujemo građanima na velikom odazivu te se nadamo da ćemo i sljedeće godine zajednički obilježiti Međunarodni dan sestrinstva. Zahvaljujemo nastavnicama stručnih predmeta i učenicima Škole za medicinske sestre Vrapče na aktivnom sudjelovanju. Također zahvaljujemo Uredu gradonačelnika Milana Bandića, Gradskom uredu za zdravstvo, te našim sponzorima, tvrtkama Cetina, Hartmann i Medilab koji su podržali i pridonijeli organizaciji našeg događaja.

Drage medicinske sestre i tehničari, kolegice i kolege, od srca Vam želimo sretan Međunarodni dan sestrinstva!

Vaš HUMS!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail