Obilježavanje Dana bolesnika u Podružnici Srednja škola Bedekovčina

Obilježavanje Dana bolesnika provedeno je 11.02.2020. godine u Podružnici Srednja škola Bedekovčina. Provedeno je u sklopu kampanje Nursing new Croatia u suradnji s učenicima Medicinskog učilišta, patronažnom sestrom Andrejom Križnik, Bontech slušnim pomagalima, Ljekarnama Švaljek i Optikom Ana.

Obzirom na porast bolesnika s kroničnom bolesti obilježavanje Dana bolesnika bilo je usmjereno na bolesnike s koničnom bolesti, njihove potrebe i prava. Stoga je organizirana javna tribina „Kako živjeti s kroničnom bolešću“ i javnozdravstvena akcija. Tijekom javne tribine posjetitelji su dobili mnogobrojne informacije vezane uz život s kroničnom bolesti i informacije vezane uz prava bolesnika. Po završetku javne tribine održana je javnozdravstvena akcija. Tijekom javnozdravstvene akcije posjetiteljima se određivao indeks tjelesne težine, krvni tlak, šećer u krvi te ispitivao vid i sluh. Javnu tribinu i javnozdravstvenu akciju podržali su mnogobrojni građani. Osim navedenih aktivnosti Podružnica je u suradnji s učenicima Medicinskog učilišta provodila obilježavanje Dana bolesnika u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te u Domu za odrasle osobe Loborgrad. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana učenici su bolesnicima podijelili prigodne motivacijske poruke. U Domu za odrasle osobe Loborgrad učenici su osim podjele prigodnih motivacijskih poruka korisnicima održali predavanja i radionice o štetnosti alkohola, prednostima tjelesne aktivnosti i važnosti higijene.

Božica Jurinec, Ksenija Mlinarić

Pročitajte o obilježavanju Dana bolesnika na stranicama Zagorje-international

https://www.zagorje-international.hr/index.php/2020/02/12/u-srednjoj-skoli-bedekovcina-obiljezen-dan-bolesnika/?fbclid=IwAR0acPE22P-lTQdmMsLo-DXmrB4muIx9EaqhJwaZa_H4eZj1Gqz0uLEdAQc

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail