Međunarodni znanstveno – stručni simpozij: „Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama“ i obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva u Osijeku

Poštovani kolegice i kolege, dragi prijatelji!

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na sudjelovanje u radu prvog jednodnevnog međunarodnog simpozija Zavoda za sestrinstvo „prof. dr. sc. Radivoje Radić“ pri Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku koji će se održati 10. svibnja 2019. godine u Osijeku. 

Glavna je tema i naziv simpozija: Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama. Nakon simpozija održat će se obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva. Suorganizatori su skupa i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva Hrvatska udruga medicinskih sestara – Društvo glavnih sestara i Podružnica Kliničke bolnice Osijek te Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara-ogranak Osijek.

Simpozij će obuhvaćati osam pozvanih predavanja/informativnih radionica i okrugli stol inozemnih i hrvatskih pozvanih znanstvenika i stručnjaka iz područja biomedicine i zdravstva (sestrinstva) te humanističkih znanosti – filologije. Pozvani su predavači iz Sjedinjenih Američkih Država, Republike Slovenije, Republike Srbije i Republike Hrvatske. Predavanja, informativne radionice i okrugli stol održat će se na hrvatskom i engleskom jeziku.

  Simpozij je namijenjen svim zdravstvenim djelatnicima u sustavu zdravstva, a poglavito medicinskim sestrama zaposlenim na svim razinama zdravstvenog sustava i sustava obrazovanja, studentima zdravstvenih preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija. 

  Javni nastup na znanstveno-stručnim skupovima i objavljivanje radova u časopisima sastavni su i obvezni dio profesionalnog djelovanja i važna sastavnica stručnoga i znanstvenoga napredovanja zdravstvenih djelatnika. Relevantna literatura i iskustva zdravstvenih djelatnika upućuju na to kako su priprema i izražavanje na javnim skupovima i u publikacijama velik profesionalni izazov za zdravstvene djelatnike, često praćen različitim nejasnoćama i poteškoćama. Navedene su činjenice bile glavni motiv pridavanja važnosti i prioriteta glavnim temama simpozija.

  Simpozij će sadržajem osigurati bolje razumijevanje: osobitosti kvalitetne pripreme kao i uspješnog usmenog i pisanog izražavanja zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama, potom različitih pristupa istraživačkom radu iz područja zdravstva, metodoloških pristupa u pripremi zdravstvenih djelatnika za javne nastupe, osobitosti intelektualnih/autorskih prava tijekom javnih nastupa i publikacija, etičkih pitanja i dvojbi tijekom provođenja i prikazivanja istraživačkog rada, elemenata i kriterija vrjednovanja kvalitete usmenog i pisanog izražavanja zdravstvenih djelatnika na stručnim i znanstvenim skupovima i u publikacijama te važnosti primjene medicinskog jezika u usmenom i pisanom izražavanju zdravstvenih djelatnika usklađenoga sa suvremenim hrvatskim standardnim jezikom.

Sve informacije i detalje o simpoziju (teme, predavači, registracija, kotizacija i dr.) možete vidjeti na web stranici simpozija: http://www.fdmz-simpozij-2019.com/index.php

Registrirajte se OVDJE.

Želimo vam srdačnu dobrodošlicu.

doc. dr. sc. Robert LOVRIĆ,
predsjednik Organizacijskoga odbora simpozija
predstojnik Zavoda za sestrinstvo “prof. dr. sc. Radivoje Radić”

 

prof. dr. sc. Aleksandar VČEV,
predsjednik Znanstvenoga odbora simpozija,
dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail