Izvještaj o 25. Svjetskom danu bolesnika

  1. Svjetski dan bolesnika

Hrvatska udruga medicinskih sestara u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i transfuzijskim centrima/odjelima u KBC Osijek, KBC Rijeka, KBC Split, OB Varaždin, OB Pula, OB Zadar i OB Dubrovnik obilježila je 25. Svjetski dan bolesnika akcijom dobrovoljnog darivanja krvi Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima. Akcija je trajala od 9. – 11. veljače 2017. U akciji je sudjelovalo oko 150 medicinskih sestara i tehničara, a akciji su se u svim gradovima pridružili i ostali građani. Brojne medicinske sestre i tehničari koji su sudjelovali u akciji su i redovni darivatelji krvi.

Zahvaljujemo svim podružnicama HUMS-a koje su se uključile u ovu akciju i njihovim trasfuzijskim zavodima/centrima/odjelima u kojima se odvijala ova akcija.

« od 2 »

Zahvaljujemo gradonačelniku grada Zagreba, g. Milanu Bandiću što je došao podržati medicinske sestre i tehničare u dobrovoljnom darivanju krvi u Zagrebu.

Veliko hvala ravnateljici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, doc.dr.sc.prim. Ireni Jukić na velikom doprinosu u organizaciji ove akcije.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj akciji, darivateljima krvi i svima onima koji su nas podržali i na taj način pokazali našim bolesnicima svoju humanost, snagu i razumijevanje!

U Zagrebu i Osijeku je u subotu 11. veljače održano i sveto misno slavlje. U crkvi svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu slavlje su uveličali gospel-zbor Sunce i muški zbor Jarunski dečki. U KBC-u Osijek, nakon obilaska bolesnika u bolničkoj kapelici KBC-a Osijek, održana je misa na kojoj su u pratnji nadbiskupa  bile i članice HKDMST-ogranak Osijek, velečasni Ivan Jurić te pjevačko društvo Svetog Josipa.

Zahvaljujemo svima koji su zajedno s nama obilježili 25. Svjetski dan bolesnika!

Hrvatska udruga medicinskih sestara

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail