Izašao je novi broj Sestrinskog glasnika – br. 3 – 2021

Izašao je novi broj Sestrinskog glasnika. S obzirom da je ovo bila iznimno značajna godina za hrvatsko sestrinstvo, u kojoj smo obilježili 100 godina sestrinskog obrazovanja, sva tri ovogodišnja broja imala su povijesno tematske naslovnice. Posljednji broj je u cijelosti tematski, a donosi izvorne znanstvene, pregledne i stručne članke povijesne tematike hrvatskog sestrinstva. Ovo je prvi puta da se na jednom mjestu nalazi toliko tekstova koji, koristeći složenu znanstveno-povijesnu metodologiju, prikazuju razvoj naše profesije. 
Glavni urednik zahvaljuje cijelom uređivačkom odboru na doprinosu i podršci, a posebice prof.Sandi Franković koja je dala izniman obol i stručno-motivacijski doprinos ovom broju. Neka on bude na inspiraciju budućim istraživačima sestrinske povijesti kao jedinog načina utvrđivanja istinskog doprinosa pojedinaca, udruženja i profesije sveukupno. Ujedno, zahvala se upućuje svim autorima koji su prvodili iscrpna istraživanja i prilagodili ih zahtjevima za objavom.
Sestrinski glasnik je u ovoj godini ostvario da je sada više od 50% svih članaka dvojezično što nam omogućuje apliciranje u međunarodno priznate znanstvene baze. Svima koji nas na tom putu podržavaju i pomažu – hvala. 
Pozivamo sve da pročitaju novi broj Sestrinskog glasnika, a svoje radove šalju za objavu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail