HUMS na proslavi 20. obljetnice Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara u Požeškoj biskupiji

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji održala je 25. veljače u Požegi godišnju skupštinu kojom se obilježila i 20. obljetnica njihovog djelovanja. Tom prigodom požeški biskup, msgr.dr. Antun Škvorčević predvodio je u crkvi sv. Lovre euharistijsko slavlje. Medicinskim sestrama iz Požege i Požeške biskupije pridružile su se i medicinske sestre iz  ogranka Nove Gradiške, Lipika, Pakraca, Virovitice i Našica, te njihovi uzvanici iz Zagreba i Zadra. Na poziv predsjednice Mire Ilić, obljetnici su prisustvovale predsjednica HUMS-a Tanja Lupieri i dopredsjednica HUMS-a Marija Gilja.

Biskup je pozdravio  medicinske sestre  čestitavši predsjednici Miri Ilić i svim sestrama članicama 20. obljetnicu postojanja njihove Udruge. „Bez vas, bez vašega sestrinskoga žara i mara, i u bolnici i izvan nje, naša Biskupija bila bi siromašnija“, kazao je biskup, zahvalivši sestrama za sve ono što su nastojale činiti.

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara (HKUMST) u Požeškoj biskupiji okuplja medicinske sestre i tehničare i druge djelatnike u zdravstvu radi vlastitog duhovnog i strukovnog usavršavanja te promicanja kršćanskih načela u zaštiti zdravlja pučanstva i čuvanju ljudskog života od začeća do naravne smrti. Udruga je osnovana 22. siječnja 1997. Prva je katolička udruga u Požegi i Požeškoj biskupiji koja ima i svoje ogranke u Novoj Gradiškoj, Lipiku, Pakracu, Virovitici i Našicama.

Kako je poznato duhovnost je jedna od osnovnih ljudskih potreba na svim mjestima i u svim vremenima, pa tako i duhovnost u sestrinstvu. Medicinska sestra skrbi za cjelovitu osobu: tijelo, um i duh bolesnika.

Svečana akademija povodom 20. obljetnice HKUMST-a održana je u dvorani sv. Terezije Avilske, a uzvanici su posjetili katedralu i muzej u Požegi.

Čestitamo i želimo uspješan rad!

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail