Izvješće s održanog 13. Kongresa ENDA-e u Opatiji 12. – 14.10.2017.

Europska udruga glavnih medicinskih sestara (The European Nurse Directors Association – ENDA) održala je u Opatiji od 12. – 14.10.2017. 13. kongres pod motom Together – build it, live it, share it. Kongres je u ime predsjednice HUMS-a pozdravila dopredsjednica Društva za kvalitetu HUMS-a, Slađana Režić, mag.med.techn.
Ispred Društva glavnih sestara na Kongresu je sudjelovala v.d. predsjednica Nevenka Begić, mag.med.techn.

Nema slika u ovoj galeriji.

Na Kongresu je sudjelovalo oko 100 medicinskih sestara iz cijele Europe te oko 40 predavača koji su govorili o izazovima vođenja u sestrinstvu, problemima migracije medicinskih sestara, načinima edukacije mladih sestara te istraživanjima u sestrinstvu. Na Kongresu su održane su tri radionice. Inovativni pristup prezentaciji kroz “Ignite talks” posebno je osvježio diskusiju o aktualnim temama. Iz Hrvatske su prezentirali svoje radove: Rosana Svetić Čišić, Brankica Rimac, Marija Kadović, Ljerka Pavković i Zvominir Kralj, te oko 20 kolegica s poster prezentacijama. Nagrada za najbolji poster pripala je Sandi Franković. Sljedeći kongres održava se u Helsinkiju, Finska od 12. – 14. rujna 2019.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Snimanje Milenijske fotografije Ružičaste vrpce

1

Poštovani i dragi članovi HUMS-a,

Hrvatska udruga medicinskih sestara sudjelovat će u javnozdravstvenoj nacionalnoj akciji snimanja Milenijske ružičaste vrpce koju organizira Savez udruga protiv raka dojke, a kao podrška oboljelima od raka dojke. Nakon Zagreba, Varaždina, Osijeka i Čakovca, Milenijska fotografija ružičaste vrpce 2017. snimat će se u Gospiću 14. listopada 2017.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u osvještavanju javnosti o važnosti redovitih pregleda dojki, povećanje odaziva u Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke i pružanje podrške oboljelima.

Cijena izleta za zainteresirane članove HUMS-a iznosi 150 kn. Organizatori će za donaciju od 150,00 kn svim sudionicima članovima HUMS-a osigurati prijevoz autobusom, majice u kojima će se snimati, posjet Muzeju Nikole Tesle, Rodnoj kući Dr. Ante Starčevića i ručak.

POLAZAK AUTOBUSOM IZ ZAGREBA JE U 6.00 ISPRED DOMA ZDRAVLJA SIGET (AVENIJA VEĆESLAVA HOLJEVCA 22).

 

Prijave za sudjelovanje primaju se na kongres@hums.hr do srijede, 12. listopada 2017. ili do popunjenja mjesta.

Veselimo se Vašem dolasku!

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Društvo umirovljenih medicinskih sestara

Dana 28.9. u prostorijama Doma za starije Sveta Ana osnovano je Društvo umirovljenih medicinskih sestara. Zahvaljujemo ravnateljici Doma, gospođi Luciji Slišković što nam je omogućila održavanje Osnivačke skupštine i glavnoj sestri Marijani Đurđević kao i svim zaposlenicima Doma koji su nas srdačno ugostili!

Čestitamo predsjednici Društva Ani Deucht, dopredsjednici Đurđici Kovač i tajnici Mariji Car! Dobro nam došli

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

OBAVIJEST o održavanju Edukacijskog programa osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

OBAVIJEST o održavanju Edukacijskog programa osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

Visoka tehnička škola Bjelovar

01.-02.09.2017.

Hrvatska udruga medicinskih sestara u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu (HZHM) i Visokom tehničkom školom iz Bjelovara organizira Edukacijski program osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine namijenjenu liječnicima i medicinskim sestrama/tehničarima.

Cilj treninga trijaže u odjelima hitne medicine jest savladavanje procesa trijaže kojim će se osigurati ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata. Tijekom treninga polaznici će usvojiti jedinstveni trijažni sustav za provođenje trijaže odraslih, djece i trudnica u bolnici, a čime se unaprijeđuje kvaliteta skrbi za hitnog pacijenta.

Trening je intenzivan, iskustven i traje dva dana. Sastoji se od predavanja i radionica, a završava pismenom i praktičnom provjerom znanja, a Hrvatski zavod za hitnu medicinu će svim polaznicima koji uspješno završe trening izdati Potvrdnicu. Nazočnost na svim predavanjima i radionicama je obavezna.

Trening provode Nacionalni instruktori Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu, a sukladno Standardu osnovne edukacije za radnike koji provode trijažu u odjelima hitne medicine.

Trening trijaže biti će bodovan prema Pravilniku HKMS za medicinske sestre/tehničare polaznike tečaja.

Literatura koja se koristi na treningu je izdanje HZHM-a, priručnik Trijaža u odjelu hitne medicine, koji je u PDF formatu na stranici HZHM-a (http://goo.gl/PkrCRx )

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail