Noć knjige 2018.

Poštovani!

Pozivamo vas na obilježavanje Noći knjige 2018. u Knjižnici „Andrija Štampar“, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Rockefellerova 4, u ponedjeljak 23.04. s početkom u 18.00 sati i najavljujemo sljedeći program u suradnji s Društvom za povijest sestrinstva HUMS-a i Društvom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a u Velikoj čitaonici: Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Konferencija Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obaveza, znanost kao istina

Poštovani kolegice i kolege!

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na prvu znanstvenu konferenciju u organizaciji Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo pod nazivom „SUVREMENO SESTRINSTVO: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina“. Suorganizatori su konferencije Društvo nastavnika zdravstvene njege i Društvo za povijest sestrinstva Hrvatske udruge medicinskih sestara, Hrvatska komora medicinskih sestara i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Konferencija će se održati 21 i 22. rujna 2018. godine u Osijeku.

Glavne su teme konferencije:

  • Izazovi i inovacije u obrazovanju medicinskih sestara
  • Sestrinstvo kao znanstvena disciplina
  • Kvaliteta u zdravstvenoj njezi
  • Teorijska promišljanja u zdravstvenoj njezi
  • Povijest hrvatskog sestrinstva

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Posjeta HUMS-a i DMSTDR Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj

Dana 15. prosinca 2017. godine na inicijativu Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata (DMSTDR-a), izaslanstvo Društva i predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS-a) Tanja Lupieri, mag.med.techn. posjetili su Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj gdje ih je na službeni sastanak primio generalni vikar, prof. dr. sc. Jakov Mamić, OCD.

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Izvještaj 2. Simpozija HUMS-a Dijabetes i endokrinologija ususret Svjetskom danu dijabetesa

Hrvatska udruga medicinskih sestara ove godine obilježila je Svjetski dan šećerne bolesti jednodnevnim simpozijem pod nazivom Dijabetes i endokrinologija ususret Svjetskom danu dijabetesa, koji je održan 14. studenog 2017. u Domu zdravlja Zagreb Centar. Simpozij je održan u organizaciji četiri društva HUMS-a: Društva za dijabetes i endokrinologiju, Društva primarne zdravstvene zaštite, Društva patronažnih sestara i Pedijatrijskog društva.
Ove godine Svjetski dan dijabetesa obilježen je u 160 zemalja diljem svijeta pod motom “Žene i dijabetes – naše pravo na zdravu budućnost”.
Uz zainteresirane medicinske sestre i tehničare, na simpoziju su sudjelovali i učenici srednjih medicinskih škola iz Zagreba predvođeni svojim nastavnicima: Škole  za  medicinske  sestre  Mlinarska, Škole  za  medicinske  sestre  Vrapče i Škole  za medicinske  sestre  Vinogradska.

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail