Izvješće s održanog 13. Kongresa ENDA-e u Opatiji 12. – 14.10.2017.

Europska udruga glavnih medicinskih sestara (The European Nurse Directors Association – ENDA) održala je u Opatiji od 12. – 14.10.2017. 13. kongres pod motom Together – build it, live it, share it. Kongres je u ime predsjednice HUMS-a pozdravila dopredsjednica Društva za kvalitetu HUMS-a, Slađana Režić, mag.med.techn.
Ispred Društva glavnih sestara na Kongresu je sudjelovala v.d. predsjednica Nevenka Begić, mag.med.techn.

Na Kongresu je sudjelovalo oko 100 medicinskih sestara iz cijele Europe te oko 40 predavača koji su govorili o izazovima vođenja u sestrinstvu, problemima migracije medicinskih sestara, načinima edukacije mladih sestara te istraživanjima u sestrinstvu. Na Kongresu su održane su tri radionice. Inovativni pristup prezentaciji kroz “Ignite talks” posebno je osvježio diskusiju o aktualnim temama. Iz Hrvatske su prezentirali svoje radove: Rosana Svetić Čišić, Brankica Rimac, Marija Kadović, Ljerka Pavković i Zvominir Kralj, te oko 20 kolegica s poster prezentacijama. Nagrada za najbolji poster pripala je Sandi Franković. Sljedeći kongres održava se u Helsinkiju, Finska od 12. – 14. rujna 2019.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Snimanje Milenijske fotografije Ružičaste vrpce

1

Poštovani i dragi članovi HUMS-a,

Hrvatska udruga medicinskih sestara sudjelovat će u javnozdravstvenoj nacionalnoj akciji snimanja Milenijske ružičaste vrpce koju organizira Savez udruga protiv raka dojke, a kao podrška oboljelima od raka dojke. Nakon Zagreba, Varaždina, Osijeka i Čakovca, Milenijska fotografija ružičaste vrpce 2017. snimat će se u Gospiću 14. listopada 2017.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u osvještavanju javnosti o važnosti redovitih pregleda dojki, povećanje odaziva u Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke i pružanje podrške oboljelima.

Cijena izleta za zainteresirane članove HUMS-a iznosi 150 kn. Organizatori će za donaciju od 150,00 kn svim sudionicima članovima HUMS-a osigurati prijevoz autobusom, majice u kojima će se snimati, posjet Muzeju Nikole Tesle, Rodnoj kući Dr. Ante Starčevića i ručak.

POLAZAK AUTOBUSOM IZ ZAGREBA JE U 6.00 ISPRED DOMA ZDRAVLJA SIGET (AVENIJA VEĆESLAVA HOLJEVCA 22).

 

Prijave za sudjelovanje primaju se na kongres@hums.hr do srijede, 12. listopada 2017. ili do popunjenja mjesta.

Veselimo se Vašem dolasku!

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Društvo umirovljenih medicinskih sestara

Dana 28.9. u prostorijama Doma za starije Sveta Ana osnovano je Društvo umirovljenih medicinskih sestara. Zahvaljujemo ravnateljici Doma, gospođi Luciji Slišković što nam je omogućila održavanje Osnivačke skupštine i glavnoj sestri Marijani Đurđević kao i svim zaposlenicima Doma koji su nas srdačno ugostili!

Čestitamo predsjednici Društva Ani Deucht, dopredsjednici Đurđici Kovač i tajnici Mariji Car! Dobro nam došli

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

OBAVIJEST o održavanju Edukacijskog programa osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

OBAVIJEST o održavanju Edukacijskog programa osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

Visoka tehnička škola Bjelovar

01.-02.09.2017.

Hrvatska udruga medicinskih sestara u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu (HZHM) i Visokom tehničkom školom iz Bjelovara organizira Edukacijski program osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine namijenjenu liječnicima i medicinskim sestrama/tehničarima.

Cilj treninga trijaže u odjelima hitne medicine jest savladavanje procesa trijaže kojim će se osigurati ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata. Tijekom treninga polaznici će usvojiti jedinstveni trijažni sustav za provođenje trijaže odraslih, djece i trudnica u bolnici, a čime se unaprijeđuje kvaliteta skrbi za hitnog pacijenta.

Trening je intenzivan, iskustven i traje dva dana. Sastoji se od predavanja i radionica, a završava pismenom i praktičnom provjerom znanja, a Hrvatski zavod za hitnu medicinu će svim polaznicima koji uspješno završe trening izdati Potvrdnicu. Nazočnost na svim predavanjima i radionicama je obavezna.

Trening provode Nacionalni instruktori Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu, a sukladno Standardu osnovne edukacije za radnike koji provode trijažu u odjelima hitne medicine.

Trening trijaže biti će bodovan prema Pravilniku HKMS za medicinske sestre/tehničare polaznike tečaja.

Literatura koja se koristi na treningu je izdanje HZHM-a, priručnik Trijaža u odjelu hitne medicine, koji je u PDF formatu na stranici HZHM-a (http://goo.gl/PkrCRx )

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail