HUMS i Pahuljice obilježili Svjetski dan bubrega

Biti fizički aktivan zlatno je pravilo očuvanja zdravlja i savjet svih stručnjka koji se bave zdravljem.

Hrvatska udruga medicinskih sestara zajedno s Pahuljicama obilježila je Svjetski dan bubrega planinarskim izletom na vrh Kamenjak u subotu 11.3.2017.

Kamičina ili Kamenjak (838m) je lijepa osamljena skupina vapnenačkih strmih stijena na istočnom dijelu Grobničkog polja. Sam uspon nije strm ni zahtjevan a s njega se pruža pogled od Obruča do Snježnika. Sunčan dan i prihvatljiv vjetar dodatno su uljepšale proljetnice koje su nas pratile uz stazu.

Osim lagane šetnje na Kamenjak koja je bila prihvatljiva za sve, sudionici su prošetali Trsatskim svetištem i Trsatskom gradinom. Vrijeme provedeno u vožnji iskoristili smo za upoznavanje povijesti ovoga kraja kao i legendom vezanom uz Svetište.

Ovim izletom, 29 sudionika se u potpunosti uklopilo u ovogodišnji moto Svjetskog dana bubrega: Zdrav život za zdrave bubrege.

Veselimo se i idućem zajedničkom druženju!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Predsjednica Republike Hrvatske otkrila spomen-ploču medicinskim sestrama i tehničarima u Pakracu

Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, u srijedu 1. ožujka 2017. otkrila je spomen-ploču medicinskim sestrama i tehničarima koji su u Domovinskom ratu radili i branili Pakrac i Hrvatsku. Jedan od ciljeva Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a je postaviti spomen-ploče u svim bolnicama diljem Hrvatske u zahvalu svim medicinskim sestrama i tehničarima koji su dali svoj život u Domovinskom ratu s ciljem Da se ne zaborave devedesete.

Zahvaljujemo našem Društvu na inicijativi i Predsjednici Republike Hrvatske.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Osnivanje podružnice HUMS-a Pakrac-Lipik

U petak, 24.02.2017. u Gradskoj bolnici Pakrac u 15 sati održana je Osnivačka skupština Podružnice HUMS-a Pakrac-Lipik. Podružnica je osnovana na inicijativu članova Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata  HUMS-a s područja Pakraca i Lipika. Skupštinu su predvodile predsjednica HUMS-a, Tanja Lupieri i tajnica HUMS-a, Danijela Miše. Sudionike je pozdravila zamjenice ravnatelja Opće županijske bolnice Požega i predstojnica Gradske bolnice Pakrac, gospođa Marina Major, dipl.iur.

fotografija-1

Za predsjednicu Podružnice izabrana je Olivera Zelić, za potpredsjednicu Željka Vukolović te za tajnicu Jelena Mitrović, koje su zahvalile na povjerenju i predstavile plan rada Podružnice.

Čestitamo našoj novoj Podružnici i želimo im puno uspjeha u radu!

 

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

HUMS na proslavi 20. obljetnice Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara u Požeškoj biskupiji

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji održala je 25. veljače u Požegi godišnju skupštinu kojom se obilježila i 20. obljetnica njihovog djelovanja. Tom prigodom požeški biskup, msgr.dr. Antun Škvorčević predvodio je u crkvi sv. Lovre euharistijsko slavlje. Medicinskim sestrama iz Požege i Požeške biskupije pridružile su se i medicinske sestre iz  ogranka Nove Gradiške, Lipika, Pakraca, Virovitice i Našica, te njihovi uzvanici iz Zagreba i Zadra. Na poziv predsjednice Mire Ilić, obljetnici su prisustvovale predsjednica HUMS-a Tanja Lupieri i dopredsjednica HUMS-a Marija Gilja.

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Izvještaj o 25. Svjetskom danu bolesnika

  1. Svjetski dan bolesnika

Hrvatska udruga medicinskih sestara u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i transfuzijskim centrima/odjelima u KBC Osijek, KBC Rijeka, KBC Split, OB Varaždin, OB Pula, OB Zadar i OB Dubrovnik obilježila je 25. Svjetski dan bolesnika akcijom dobrovoljnog darivanja krvi Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima. Akcija je trajala od 9. – 11. veljače 2017. U akciji je sudjelovalo oko 150 medicinskih sestara i tehničara, a akciji su se u svim gradovima pridružili i ostali građani. Brojne medicinske sestre i tehničari koji su sudjelovali u akciji su i redovni darivatelji krvi.

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Najsestra po izboru pacijenata

bozena-kapitaric25_2-696x464Božena Kapitarić – najsestra po izboru pacijenata

Čestitamo našoj dragoj kolegici i dugogodišnjoj članici Hrvatske udruge medicinskih sestara, Boženi Kapitarić, članici Izvršnog odbora Onkološko-hematološkog društva HUMS-a i v.d. tajnici Podružnice Čakovec, na izboru za najsestru godine 2017. po izboru naših pacijenata.

Rad Božene Kapitarić prepoznat je i unutar struke kada joj je 2012. godine HUMS dodijelio nagradu Sestra godine.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail