Međunarodni dan sestrinstva “Glas medicinskih sestara i tehničara za osobe s invaliditetom”

Poruka Međunarodnog sestrinskog vijeća (International Council of Nurses, ICN) jest podizati svijest o važnosti promatranja zdravlja kao temeljnog ljudskog prava, prvenstveno unutar sestrinske profesije, a zatim i u zajednici, u državnim tijelima te ostalim sudionicima u donošenju odluka. ICN zagovara dostupnost zdravstvene njege svima, bez obzira na mjesto, vrijeme i okolnosti, a medicinske sestre imaju ključnu ulogu u ostvarivanju cilja. Plakati i web stranica ICN-a (https://2018.icnvoicetolead.com/resources/) prikazuju veliki posao koji medicinske sestre obavljaju diljem svijeta kako bi poboljšale dostupnost zdravstvene njege svima. U 2017. godini, prikazano je kako su medicinske sestre pružajući zdravstvenu njegu u zajednici u svim okolnostima, ključne u postizanju Ciljeva održivog razvoja. Jedan od tih ciljeva je i zdravlje. Ove godine, naglasak je na ključnoj ulozi medicinske sestre u postizanju zdravstvene njege za sve. Zapravo, ukoliko vlade i svjetski vođe ne ulažu u sestrinsku profesiju, ne možemo uspjeti.

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dani zdravstvenih karijera

Nakon prošlogodišnje vrlo uspješne konferencije “Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj”, Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vas poziva da izdvojite svoje vrijeme i ove godine.

Pridružite nam se 11. i 12. svibnja 2018.g. u prostorijama Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, Rockefellerova 4, 10000 Zagreb.

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Međunarodni dan sestrinstva „Sestrinstvo – glas koji vodi! Zdravlje je temeljno ljudsko pravo“

Hrvatska udruga medicinskih sestara dio je organizacijskog tima proslave Međunarodnog tjedna sestrinstva u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva, Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ”dr. Andrija Štampar” Zagreb, Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije, Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara, Hrvatskog društva operacijskih sestara, Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine, Udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske, Udruge medicinskih sestara zdravstvene njege u kući, Udruge oboljelih od raka pluća ”Jedra”, Društva medicinskih sestara/tehničara digestivne kirurgije… Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Izložba Povijest sestrinstva – put prema budućnosti

Srednja škola Koprivnica u suradnji s medicinskim sestrama Koprivničko-križevačke županije i Društvom za povijest sestrinstva HUMS-a povodom Međunarodnog dana sestrinstva organizira izložbu učenika usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege pod nazivom Povijest sestrinstva – put prema budućnosti. Izložba je otvorena od 8. – 18. svibnja 2018. te se može razgledati uz vodstvo od 11.00-14.30 u Edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i veselimo se Vašem dolasku!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Noć knjige 2018.

Poštovani!

Pozivamo vas na obilježavanje Noći knjige 2018. u Knjižnici „Andrija Štampar“, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Rockefellerova 4, u ponedjeljak 23.04. s početkom u 18.00 sati i najavljujemo sljedeći program u suradnji s Društvom za povijest sestrinstva HUMS-a i Društvom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a u Velikoj čitaonici: Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Konferencija Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obaveza, znanost kao istina

Poštovani kolegice i kolege!

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na prvu znanstvenu konferenciju u organizaciji Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo pod nazivom „SUVREMENO SESTRINSTVO: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina“. Suorganizatori su konferencije Društvo nastavnika zdravstvene njege i Društvo za povijest sestrinstva Hrvatske udruge medicinskih sestara, Hrvatska komora medicinskih sestara i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Konferencija će se održati 21 i 22. rujna 2018. godine u Osijeku.

Glavne su teme konferencije:

  • Izazovi i inovacije u obrazovanju medicinskih sestara
  • Sestrinstvo kao znanstvena disciplina
  • Kvaliteta u zdravstvenoj njezi
  • Teorijska promišljanja u zdravstvenoj njezi
  • Povijest hrvatskog sestrinstva

Pročitajte više …

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail